Kinderdagverblijf (KDV) 0-4

Iedere dag een fijne dag!
Op een kinderdagverblijf van Kiem is iedere dag een fijne dag! Spelen, op schoot een flesje krijgen, lekker slapen in een rustige kamer, vrij bewegen, speelgoed waarbij kinderen hun fantasie kunnen gebruiken, zingen, knutselen, vriendjes maken, veel buiten spelen en de wereld om je heen ontdekken. Bij Kiem ontwikkelen kinderen zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Baby's, dreumesen en peuters voelen zich thuis op ons kinderdagverblijf.

Vaste groepen: gezellig, veilig en vertrouwd
Jouw baby of dreumes ontwikkelt zich op een natuurlijke manier als hij/zij zich veilig voelt en zelfvertrouwen heeft. Hechting en een echte band opbouwen zijn heel belangrijk. Daarom krijgt jouw kindje veel persoonlijke aandacht en liefdevolle verzorging van onze vaste pedagogisch medewerkers en hebben we vaste groepen. Wij werken volgens de pedagogische visie van Emmi Pikler.

Ontdekkingstocht
Voor kinderen is de hele wereld nieuw en een grote ontdekkingstocht. Onze pedagogisch medewerkers ondersteunen hen hierbij. We zorgen voor een heldere structuur en een vast dagritme, dat maakt het voor kinderen voorspelbaar en veilig.
Samen eten we gezond en lekker, met boterhammen, fruit en gezonde tussendoortjes. Er zijn rust- en speelmomenten met verhalen, muziek maken, schilderen en kliederen en samen binnen en buiten spelen.

Baby
Een flesje op schoot, knuffelen, kietelen, troosten en kijk- en kiekeboe spelletjes. We nemen alle tijd, rust en ruimte voor de baby's in ons kinderdagverblijf. Bij de verzorging én bij het spelen en de ontwikkeling. In een ruime, veilige grondbox kunnen baby's vrij bewegen en zelf spelen en proberen. Jouw baby gaat op ontdekkingstocht en leert steeds iets nieuws zoals draaien, tijgeren en kruipen. En met aandacht en materialen zoals de kruiptunnel en het klimplateau, stimuleren en begeleiden wij jouw baby om nieuwe dingen te proberen.

Dreumes
Jouw dreumes zet al grotere stapjes op zijn of haar ontdekkingsreis. Voorzichtig nog, samen met de pedagogisch medewerker en met vriendjes op het kinderdagverblijf. Nieuwsgierig en leergierig, spelen en ontdekken: 'Kijk eens wat ik al kan' en 'zelf doen'. Binnen en buiten, klauteren, kliederen, liedjes zingen, boeken lezen en samen spelen. Jouw dreumes ontwikkelt zich razendsnel en wij stimuleren, begeleiden en volgen die ontwikkeling.

Peuter
Ook peuters hebben de tijd van hun leven bij de kinderopvang van Kiem. Spelen, leren en van alles proberen hoort echt bij deze leeftijd. Op het kinderdagverblijf speelt jouw peuter samen met vriendjes en met verschillende knutsel- en speelmaterialen, poppen, bouwblokken, zand en water. We gaan veel naar buiten, lekker rennen, schommelen en fietsen. Net als op de peuteropvang leren peuters op het kinderdagverblijf spelenderwijs nieuwe vaardigheden. Zo zetten ze een extra stapje in hun ontwikkeling op het gebied van taal, motoriek en sociale vaardigheden.

Van peuter naar kleuter
Kiem Opvang en Onderwijs biedt een doorlopende ontwikkellijn. Als peuters 4 jaar worden, mogen ze naar de basisschool. In het Kindcentrum is de stap van kinderdagverblijf naar de basisschool een natuurlijke overgang: Een vertrouwde omgeving, bekende vriendjes en vriendinnetjes, herkenbare thema's en hetzelfde team met pedagogisch medewerkers en leerkrachten.

Locaties met kinderdagverblijf
Kindcentrum Aventurijn, KDV 2-4 jaar
Speelleerplein de Vlieger, KDV 0-4 jaar
Kindcentrum De Vlonder, KDV 0-4 jaar
Kindcentrum Marimba, KDV 0-4 jaar
Speelleercentrum De Wijde Wereld, KDV 0-4 jaar
Kindplein 't Centrum, KDV 0-4 jaar 


Heb je vragen over onze opvangvormen?
Wil je meer informatie of een rondleiding?

Bel 0413-72 90 07

We staan je graag te woord

"Ik laat Jip met een gerust hart achter. Hij heeft het fijn bij jullie. Als ik hem ophaal is hij vrolijk. En als we gaan, geeft hij de leidsters en zijn vriendjes altijd een dikke knuffel."
Vera
"Als ik groot ben, word ik dokter....en juf en taartenmaker."
Lieke