Sfeer en inrichting

Geborgenheid en huiselijkheid
Veel kinderen brengen een groot gedeelte van hun tijd door op de opvang en op school. We vinden het daarom heel belangrijk dat er een huiselijke sfeer is. Geborgenheid en warmte zorgen ervoor dat kinderen zich eerder veilig voelen en dat is goed voor hun ontwikkeling.

Sfeer en inrichting
Bij Kiem Opvang zie je die huiselijkheid terug in alle ruimtes.
We hebben gezellige, sfeervolle hoeken en we gebruiken warme materialen zoals een vloerkleed, banken en andere loungeplekken, die passen bij de leeftijd van de kinderen.

Duurzaamheid en respect
We hebben respect voor elkaar en voor onze omgeving.
We gebruiken duurzame materialen en elementen die de fantasie prikkelen, zoals muurtekeningen met dieren en planten, en speelgoed en materialen waar kinderen hun fantasie bij kunnen gebruiken en actief mee spelen. Alles is afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen.

Opvang is vrije tijd
Opvang is vrije tijd. Kinderen kunnen spelen en ontspannen zodat ze daarna met frisse energie verder kunnen gaan. Ze kiezen zelf uit het aanbod van activiteiten en materialen. We willen kinderen het gevoel geven dat ze ‘er mogen zijn’ en stimuleren autonomie.

Vertrouwde omgeving
In de kindcentra van Kiem gelden voor opvang en onderwijs dezelfde afspraken, bijvoorbeeld hoe we met elkaar en met de omgeving omgaan. Bij Kiem kan een kind de hele dag spelen en leren, in een vertrouwde omgeving, samen met vrienden en met vaste, bekwame professionals. Dat is wat ons betreft de pedagogische basis voor ontwikkeling!

We willen kinderen het gevoel geven dat ze ‘er mogen zijn’ en stimuleren autonomie.